Saturday, December 21, 2013

♥♥♥ 1st Anniversary ♥♥♥


hi b2b, ex-b2b & m2b!

Alhamdulillah hari ini genap usia perkahwinan kami

1 tahun 2 bulan 1 minggu dan 2 hari

semoga cinta & masjid yang kami bina ini diredhai Allah swt dan berkekalan hingga ke Jannah.

Maaf sebab dah lama x update blog kesayangan. Blogwalking pon jarang-jarang. Maafkan saya -_-
12.10.13 adalah anniversary kami yang pertama. sekejap je da setahun! Kami masih lagi berdua. Masih menunggu rezeki kurniaan Ilahi, Insha Allah. Doakan kami ye!
Masa 12.10.13 hari tu kitorang x celebrate pun. masing-masing busy dengan kerja. Kursus & segala macam tuntutan kerja. Dugaan yang menguji kesabaran dan macam-macam lagi berlaku pada masa yang sama T_T

Hubby jenis duduk rumah, ana pulak jenis kaki jalan! hehehe.. Lepas kawin ni akhirnya ana berjaya pujukhubby untuk gi jalan -jalan. setakat ni kiteorang cume gi honeymoons dekat-dekat je. Actually sebagai latihan untuk hubby supaya gi jalan-jalan! Hihii...Pasni ley la jalan-jalan jauh sikit kan!!  Ana & hubby memang ade menabung untuk vacation walaupun xbanyak.. Hubby jenis suka letak target jadi Ana pun menyelitlah request untuk pergi celebrate 1st anniversary!! so kami pon kena la menabung kan! kalo x, cume dapat camping tepi jalan je la! hahah....

tugas untuk survey tempat  & hotel diserahkan pada mem besar (angkat-angkat kening)
pencarian dilakukan. memang google jadi penyelamat! heheh..
kami bajet couple jadi haruslah  cari tempat yang affordable yet fantastic!
Masa search kat google, ana terjumpa satu tempat yang best dan paling penting murah!!!!
PORT DICKSON WATER CHALET
Sebenarnya ini private unit dari Lexis yang disewakan kepada orang ramai dengan harga yang lebih murah berbanding Grand Lexis dan Lexis.
Korang boleh refer rate kat page PORT DICKSON WATER CHALET ni dan berhubung dgn
  En. Zack 019-2184563.
En Zack prefer Whatsapp/SMS/Emel sebab dia bekerja. tapi insha ALLAH tiada ragu-ragu kalau takut kena tipu. Korang pun boleh sewa sangkar ketam atau joran kalau nak memancing dari balkoni, best kan?? Mase ana check in hari tu ana berurusan dngan Pn Mashitah. memang berbaloi-baloi. Kami sewa untuk satu malam je, 29 November 2013 untuk DLN

Deluxe Lower Water Chalet

(normal seaview)
Size of unit - 418 square feet
Bedding – 1 King & 1 Day Bed
Standing shower
Jacuzzi bath tub
Private Balcony
Solid glass panel on the floor

pemandangan dari pintu bilik 



flat screen with selected astro channel, dvd player, icebox, heater, iron & iron board, sejadah

standing shower

ade helmet pulak. nampak sangat kami merempit! hahaha.. 
malam tu sakit pinggang sebab naik bike hubby!



jacuzzi bath tub
ehem!!

privatre balcony

private balcony

private balcony

Bedding – 1 King & 1 Day Bed

Solid glass panel on the floor

so sebagai meraikam anniversary kami, kami hire sorang fotografer untuk post wedding kami. ini pon mencabar jugak. memang affordable & best buat post wedding dengan abang aurora ni! murah pulak tu! itu penting! hahahaha... bajet betul ana ni. panggggg!
ana pernah post tentang fotografer yang kerek tapi ana da delete balik sebab hubby kate x baik...
 ok, baekk... da delete! -,-*
korang boleh contact kat abag aurora ni kat sini...
ana ambil shoot and burn sajek! hihi.. ana panggil abang aurora sebab xtaw name die. hihi.. abang aurora ni best! sebab hubby ana xberape suke nak bergambar sangat so ana request untuk ambil gambar kat bilik je. Die ok je layankan kami ni. Pastu biel da lame-lame hubby ana pulak yang request ambil gambar kat luar pulak dengan syarat tak ramai orang. haha.. tapi abang ni memang best sebab die taw banyak tempat & suggest tempat makan yang best kat kiteorang. Kenyang & puas hati!! 
Layan gambar kami yang yang makin sihat ni! ahahaha...












till then, 

kucintamu kerana Allah

3 comments:

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...