Monday, April 15, 2013

REVIEW CINTA 6: Bilik Tidur Pengantin

salam b2b and silent readers

Mase mula-mula plan dengan mak, nak hias sendiri je bilik perantin tapi memandangkan ana nikah waktu bukan cuti sekolah maka keadaan di rumah mase tu tidak ramai orang. semua orang keja. abah je yang cuti. tapi xnak mintak tolong abah panjat-panjat sebab abah kan orang penting...........xnak pulak abah injured nanti sebab abah lah  yang akan nikah kan kami.
 mak suruh tanya kat bridal berapa harga untuk hias bilik pengantin? 

RM 150 je okay!
ok, terus booked!

pada ana, memang ok sebab:
1. xnak susahkan diri
*takkan bakal perantin yang nak panjat-panjat kan?? almaklum ler takde orang yang nak disuruh! huuuuuu.... sian kan??

2. affordable sebab xperlu nak susahkan sesiapa untuk hias bilik pengantin, juz bagi design yang dikehendaki dan bridal akan wat untuk kite.
*bile buat calculation, kos untuk DIY sendiri lebih banyak dari hire bridal je untuk setelkan.. ada baiknya juga kalau kite DIY sendiri sebab semua barang tu hak milik kita, kan? tapi bergantung kepada situasi la. macam kes ana, kite kekurangan tenaga kerja untuk buat semua tu. so terpaksa thrust to somebody else yang boleh buatkan untuk kite. tangan cume dua tapi berangan nak buat semua benda, haish.....



puas dok godek cari full view bilik pengantin tapi xjumpe pulak. yang paling xbes adalah OP takde ambil full view bilik pengantin dan tak berposing maut + gedik + gatal kat bilik pengantin ye!
~(T.T)~
sobs..sobs...

Jom kita tengok bilik pengantin, simple je!

yang ni dari kawan ana. hantaran kat atas katil tu dari pihak lelaki ye. 
FIY, cadar tu bukanlah cadar yang telah ana beli untuk first night, mula-mula da beli cadar cotton tapi tukar kepada cadar pengantin yang diberi oleh bridal atas permintaan emak supaya nampak lebih pengantin okey!
*sila abaikan bakul yang ade gula-gula tu. tu sebenarnya untuk acara baling gula-gula yang femes kat johor tu...
(akan di review dalam entry akan datang)




kepala katil
tema: bunga jurai-jurai..
*makcik-makcik rewang kate macam bilik tidur dalam taman! ahahah...


sebenarnya tu panel pelamin yang telah diubahsuai jadi kepala katil.
*bile tido ade feeling-feeling romantik gitu! **gatal**


ini one of my besties yang datang dari selangor. tq Az!
nampak x ade kain kaler pink kat belakang tu? hiasan bilik tidur kami meliputi satu bilik bukan hanya terhad pada kepala katil sahaja seperti kebanyakkan pakej bilik tidur bridal.

TERIMA KASIH AZIESHA WEDDING PLANNER KERANA 
MENJADIKAN BILIK PENGANTIN SAYA ISTIMEWA UNTUK DIKONGSI DENGAN SUAMI!
(gatal giler!)

With Love, Ana & Hubby

2 comments:

  1. murah la jugak sebab xd sesiapa yang nak diharapkan untuk sesi panjat-memanjat.. hehe..

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...