Sunday, March 24, 2013

REVIEW CINTA 5: Henna

 salam b2b and silent readers!

*happy school holiday!*

setelah lame xtimbul, hari ni ana nak review tentang my henna during solemnization and groom reception.

1. SOLEMNIZATION

malam sebelum nikah tu, my sis tolong hantar ana gi ke kedai aunty india ni kat tangkak sebab my henna artist TERLUPA ana book die hokey!!
geram sangat mase ni!! 
contact tru phone je mase ni. bile tibe harinye, ana tanye nak datang kul berape, die pulak boleh tanye siapa and ade book ke dgn die? aduhai!! nasib baik x byr deposit lagi! kalau tak memang kena maki hamun je agaknye..sabar..sabar... trus cancel and cari alternatif lainn sebab da tak sempat nak buat ape-ape. 
tapi xnak rosakkan mood  untuk solemnization, ana mintak adik tolong untuk cari tempat lukis inai. actually ana bukanlah familiar sangat dngan kawasan kat area kampung ana ni sebab ana ni kan merantau sebelum kahwin..so memang xtahu sangat area sini. pukul 9 adik drive gi tangkak sebab bawak bakal pengantin pergi pakai inai. lawak tak?? patutnye xboleh kuar rumah tapi keluar jugak!


 

hasilnye kurang memuaskan hati

sebab plan asal, nak lukis inai sahaja kat jari nak pakai inai tumbuk yang original gitu! tapi memandangkan keadaan darurat, trus pakai inai je kat situ. sangat xkemas pada bahagian jari kan? bercapuk-capuk sebab masi ni pun ade sorang customer lukis inai jugak. da malam mase tu, nak cepat balik rumah je. redha je la. design pun pilih yang paling simple (walaupun xnampak simple sebab design lain sume terlalu sarat). aunty tu cadangkan untuk corak lain sebab simple sanagt, tapi ana xnak sebab ni perkahwinan melayu, bukaannya indaia so xnak terlalu sarat, sekadar suke-suke aje..
 harga RM50 untuk full cap, lukis atas tangan sampai pergelangan tangan dan tapak tangan. mahal tapi xpuas hati sangat.

 REDHA JE LAH..







kat tapak tangan pon ade jugak!


2. GROOM RECEPTION

untuk majlis sebelah hubby, ana pakai inai original untuk full cap tapi pergi lukis inai yang lagi simple kat kedai aunty tu lagi! siap cakap awal-awal xnak sarat sangat! nak simple je ye aunty!

ana: aunty, buat simple-simple aje ye, macam ni tapi xnak terlalu crowded...
       (tunjuk gambar dari album kat kedai)
aunty: yang ini ke?
ana: a'ah..
aunty: simple sangat la...
ana: xpe la aunty, saye nak simple je...yang hari tu pun rase macam crowded sangat..
aunty: kalau crowded sikit lagi cantik...(usaha memujuk...)
ana: xpe la aunty, nak simple je..hehe...
aunty: ok..ok...nak pakai jari skali?
ana: xnak! saye nak pakai sendiri, pakai yang tumbuk punye..
aunty: ok...

so, inilah hasilnye!

bile balik terus pakai inai kat jari dengan bantuan adik saye.. hihi.. 
muke senyum je sebab impian tercapai!


pakai selotape utuk pastikan xcomot, barulah bungkus!











kenapa saye suka inai daun?
sebab bau inai daun adalah bau seorang pengantin!
saye kan pengantin! haruslah pakai inai daun! 
hihihihi.......

With Love, Ana & Hubby

3 comments:

  1. suka !cantik sebab merah pekat mcm tu :) nnt alyn pn kena survey2 la sbb takut amik makcik henna yang warna oren. x cantik :(

    ReplyDelete
  2. alolo comeL nye. Sya ingt time nikah xmo lukis2. time bertandang br lukis2. at least variety dLm gamba. hehehe

    ReplyDelete
  3. alyn: aah, kne pandai carik jugak. pastu elakkan kena air & sabun. baru tahan lama.

    orked violet: tq! ana nk ade lukis2 sebab rase macam kosong sangat.hihi.. just my 2 cent..

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...