Sunday, January 27, 2013

REVIEW CINTA 4: Hantaran For Him







salam b2b and silent readers!

*selamat bercuti untuk semua*


meh kite review hantaran untuk hubby saye. mula-mula dulu, ana & hubby da tetapkan hantaran kami 7 dulang berbalas 9 dulang. pastu alkisahnya makcik-makcik ana yang nengok bilik pengantin ana kate xd makanan kat hantaran ana. so dapat la sponsor makanan berupa kek. maka, secara unplannednye hantaran telah bertambah kepada 7 berbalas 13 dulang pada saat-saat akhir. menggelabah jugak sebab dulang dah takde. pastu nak gubah bunga lagi.nasib baiklah ade dulang air emak yang ala-ala dulang hantaran kaler silver. tapi xberkaki tinggi. rendah je. belasah je la pakai.huhu..pastu guna lebihan bunga. ini pun nasib baik ana beli artifial flower & ade lebih. bayangkanlah kalau fresh flower. mau ade pengantin nangis mase nak nikah! hahaha... maka, pagi-pagi tu ana sibuk menyiapkan dulang hantaran yang lain. nasib baik ana nikah selepas solat jumaat!
 fuhhhhhh....

pada mulanya hanya 9 dulang untuk my love;
1. sirih junjung
2. kek
3. buah
4. kemeja
5. kasut
6. belt + wallet
7. skincare
8. Autobiografi Rasulullah + Al-Quran
9. Baju Melayu & Butang Baju Melayu


 akhirnya jadi 13 dulang {setelah di ubah suai}
1. sirih junjung
2. kek
3. buah
4. kemeja + jeans
5. kasut
6. belt + wallet
7. skincare
8. Autobiografi Rasulullah + Al-Quran
9. Baju Melayu & Butang Baju Melayu
10. cincin
11. makanan
12. makanan
13. makanan


walaubagaimana pun, ade kisah sedih yang berlaku!
my OP tak amik pic sume hantaran!!
SEDIH SANGAT!!!!
hantaran sebelah lelaki pun die ju amik 1 full view semua hantaran lelaki.
SEDIHNYE....


 *MORAL OF THE STORY: sila maklumkan kepada OP anda untuk amik ape yang anada mahu sebab kadangkala mereka tidak tahu setiap momen/perkara tu sangat penting untuk kita. dalam kes ni ana pun terlepas pandang jugak sebab ana memang nampak dorang shoot hantaran ana. tapi bile check dalam softcopy xd pulak pic semua hantaran. sedih sangat.



FOR HUBBY
THEME : PINK & YELLOW (HAPPY!)


sirih junjung

kek-sponsor

Al-Quran & autobiografi

kek- sponsor
  
belt+wallet

skincare

kasut

kemeja + jeans

kek

baju melayu + butang baju melayu

TOTALLY ana sangat suke dengan hantaran yang ana DIY sendiri  walaupun xsecantik mane cuma terkilan kerana sume gambar tak ade dalam simpanan ana. kakak ana siap buatkan ring pillow untuk bekas cincin. malangnya xd satu gambar pun..~(T.T)~




With Love, Ana & Hubby

5 comments:

  1. Hmmm lepasniii kena bear in mind wajib bagitauuu OP ambil shot2 yang penting ! tx dear fr the reminder

    ReplyDelete
  2. simple tapi cantik ana gubah.. tula kadang op tak tau ape yang kita nak kan, memang kene beritau la semue yang kita nak suruh dorg amikkan :)

    ReplyDelete
  3. pandai nya ana gubah hantaran sendiri...ringkas tapi tetap nampak menarik ;)

    ReplyDelete
  4. same La kite!!!! OP Sya time tunang pon xamik pic hantaran.
    saba je La.. cm xbLeh bLah kan??

    mmg harap sangat wedding nnti OK. iskk2

    Sya lansong xde pic hantaran time tunang. sbb lupe nk assign cousin tLg amik kan. rely kt OP jek. mmg rs nk mcarot! hoho

    ReplyDelete
  5. Kena take note ni.Xpon kena ada back up from adik beradik utk ambikkan.Banyak jgk pertambahan hantaran.Alhamdulillah sempat cover ye.Cantik ana gubah.Kalo sha memang tak dapatla nak gubah jd cntik cm ana. :)

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...