Thursday, December 13, 2012

REVIEW CINTA 1: Nikah Outfits

salam readers and all b2b!

kali ini ana nak review baju nikah yang ana & hubby pakai during solemnization day.

BRIDE
Material:  soft chiffon beaded lining with satin valentino.
Design: Baju Kurung Moden 
1. Tangan : berbutang 5, fitted {x terlalu fit untuk memudahkan pergerakan}
2. Kain: jenis duyung
3. Tudung : Tudung awning  {sedih}
4. Veil : tak sempat siap, so pakai mak andam punya {sedih}


TUDUNG:
see my tudung, not my taste... ana da prepare tudung chiffon untuk pakai masa nikah. unfortunately tak taw macam mane tudung tu kotor pulak kat awning paling atas! bengang nye!! kalo boleh cover takpe lah jugak tapi memang obviously sangat nampak sebab ade kat atas, tengah awning tu! nasib aik mak andam ade bawak tudung putih as backup. ana agak cerewet tentang tudung awning ni..huhu..see, ana xpuas hati dengan tudung sebab awning nye pendek! tapi nak buat macam mane, tudung yang ana da prepare boleh kotor time last minit pulak sedangkan mase iron tak ade ape-ape pun..
so, b2b please remember to keep your outfit in your closet & in your room!
ana takde la nak tuduh sape-sape sebab mungkin salah ana sebab hanger je kat dalam bilik.



BAJU KURUNG MODEN
baju kurung moden ni fit ditangan dan ada 5 button yang boleh bukak. {refer pada pic di atas} sangat selesa & cantik {for me!} beading ada pada tangan, hujung baju dan hujung kain. kain pulak bentuk duyung. ade meleret-leret sikit. best dan selesa. mase mula-mula ambil, baju ni terkecik pulak. tapi ana alter pada tailor nye jugak iaitu OMRIZ DESIGN. FOC je.. 
totally, i'm very statisfied with my nikah outfit!



VEIL:
my veil is only in my dreammmmmm..
veil xsempat nak siap! tragikkkkk..... sebenarnye tinggal 10% je nak siap, tibe-tibe macam x confident nak pakai.
kenapa? entah la... swing mood sebabt period kot!
tapi x regret sangat! hehe.. layan je!



-----------------------------------------------


GROOM
Material : Satin Valentino & Sampin Songket 
Design : Baju Melayu Cekak Musang
Songkok : Hantaran masa tunang
Butang Baju Melayu : Hantaran masa tunang



BAJU MELAYU:
 baju melayu hubby design cekak musang. for me, ana suggest untuk nikah better pakai cekak musang sebab nampak formal sikit. kalo baju melayu johor, nampak santai sangat.
do you agree with me? 
hubby pakai baju melayu off-white with peach sampin to match with my outfit. baju ana off-white dengan beading kaler peach.
OMG!!! i fall in love with you hubby! you are sooooooooooooooo handsome in this outfit!




xoxo

7 comments:

  1. Tak apa..that tudung look nice on u :)
    And setuju psl cekak musang tu wpun kte bangga dgn teluk belanga jhr.hehe

    ReplyDelete
  2. betul kan? if teluk belanga nampak macam santai sangat kan? hehehe... ana cerewet sket pasal tudung. tu yg bengang jugak bile ade insiden macam tu. tapi ape pun, ana ade amik ingatan dr b2b yang lain supaya terima je ape yang jadi on that day & enjoy it! hihihi...

    ReplyDelete
  3. Cantik baju ana. dah terjatuh cinta pulak kat baju tu. ^^

    ReplyDelete
  4. hi...saya b2b!excited..baju nikah xjahit lg ni..ingat nak buat baju kurung moden tngn berbutang...rancangnya nak solat bersama lepas nikah...google2..jumpa ur blog...xpuas tgk gmbr...nk tgk full dress...hehe

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...