Wednesday, September 12, 2012

sebulan yang panjang!


Salam b2b and silent readers!

Wow! Sebulan lebih x update blog! Rindu sangat-sangat‼ maaf sebab da lame x update blog kerana Ana uruskan hal ehwal majlis perkahwinan ni. Walaupun menyesakkan dada, pening memikirkan semua kemungkinan & idea, kesihatan, kekangan kerja dan sebagainya tapi Ana enjoy the moments! Sekali seumur hidup, kan! I’Allah…hehe..
Banyak perkara yang nak cerita nih! Hihi..

First : Bridal

Ingat lagi x sebelum ni Ana ade tempah bridal? But guess what, last minute Ana batalkan tempahan dan amik bridal lain. Kenapa? Family Ana kurang berpuas hati dari segi harga & pelamin. Mula-mula Ana je yang rase macam tu tapi bile kakak & mak Ana beri pendapat, Ana pun terfikir. Sebenarnye vendor tu amik hidden caj yang sangat tinggi. Bukanlah nak mengaibkan mereka tapi perbuatan mereka agak tidak rasional pada Ana. Aksesori pula xlengkap. Bile kite request nak perenjis & lain-lain ade caj adds-on pulak! harga yang lebih kurang sama dengan tapi beza RM250, ade byk mende yang besar ana boleh dapat lagi..  Aduhai! Memang ana x nafikan, solekan kat bridal yang ana amik mula-mula tu memang cantik! Puas hati jugak, tapi bile da banyak sangat hidden caj ni, kite pun jadi takut, takut terlebih bajet pulak kalo nak mintak lebih-lebih. Betul x? so ana pun terpaksa survey sekali lagi untuk dapatkan perkhidmatan yang setanding dengan caj yang kita bayar berdasarkan quotation-quotation yang ana pernah mintak sebelum ni. Pastu diskus, pergi butik dengan mak & trus bayar deposit lepas berpuas hati dengan harga dan caj yang dikenakan. Alhamdulillah. Cume hujung minggu ni je ana baru nak buat test make up sebab sebelum ni ana xpernah make up dengan dorang. Harap-harap MUA dorang bukan la tokey wayang opera cina! Hihihi..ana xnak la make up tebal-tebal.. nak natural je..tu yang lebih baik kan?
Vendor :  Aziesha Wedding Planner & Canopy Services

Second :  Kad Kahwin

Kad kahwin da siap‼ yeay! Alhamdulillah, puas hati dengan khidmat kak intan dari Seri Kreatif Design. Harga pun ok siap 2 bunting percuma. Ana ambil kad untuk belah ana je sebab nak edarkan kat saudara-mara mase raye hari tu. Sekarang ni kad lelaki masih dalam proses lagi.
Vendor : Seri Kreatif Design

Third :  Baju Sanding

Baju da hantar tailor. Maz Idaman kat JB. Kalo ikutkan 18 sept ni  da boleh ambil. Harap-harap semuanya ok..harga pun murah je  =)
Vendor : Maz Idaman

Fourth : Henna

Berbaloi x kalau full cap inai tangan dan kaki + lukis kat tangan dengan harga beratus? Pada ana xberbaloi langsung! RM 50 pun da sangat mahal sedangkan biasenye RM 20 pun ade! Tapi…. Mane ana nak cari perkhidmatan henna ni yang murah, cantik & henna yang berkualiti? Harap b2b Muar boleh tolong ana kalau ade info henna area muar ni.. plissss ~(T_T)~

Fifth : Hantaran

Sekarang ni baru nak cari barang hiasan untuk buat hantaran. Ops! My mum request untuk tambah makanan dalam hantaran. So sepatutnya dari 7 berbalas 9 dulang akan jadi 7 berbalas 11 dulang.so sekarang ni tengah mencari sape-sape yang boleh buat cupcakes yang sedap dan comel di area Muar..


* kepada b2b sume yang minta yasin cover tu, ana mintak maaf sebab xdapat nak balas emel. ana tak boleh nak balas & attach kat korg. sabr ye. akan diusahakan dalam jangkamasa terdekat ni.

xoxo

4 comments:

  1. Assalamualaikum sis...salam perkenalan...just tertarik dgn tailor tu sbb tgh mncari tailor best area johor...hehe..kat area mana ye maz idaman tu...blh bagi details x?please email me kalau x menyusahkan...atikah_zaid@yahoo.com.my...thanks a lot! Anyway, all the best for your preps!

    ReplyDelete
  2. Ana, kte pun tgh cr henna yg murah n ok. tp blm sevey lg.kt tangkak mayb byk kot..

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...