Thursday, July 26, 2012

REVIEW: Pre-Wedding (Whitestudio Photoshoot)



Salam b2b and silent readers!

Alhamdulillah. kite masih dipanjangkan usia untuk berpuasa lagi. so korang berbuka ape? ana masak simple-simple je. =) 
konsep puasa tahun ini adalah JIMAT! Hihihi..

Ok, minggu lepas ana da wat pre wedding yang murah berbaloi-baloi seperti yang telah ana nyatakan dalam entri {ini}. Hari Jumaat hari tu, pas habis kerja ana terus drive balik dari JB ke Muar. Ana dah booking untuk wat whitestudio tu hari Khamis. Aminur Rasyid a.k.a owner ARphotostream pun da kate ok untuk wat Photostat eh! Photoshoot pada 21 Julai (Sabtu) selepas beberapa kali ditangguhkan sebab die ade job pada setiap hujung minggu. Tapi mase bulan puasa ni setiap sabtu & ahad die free taw. Tapi kne cal dulu untuk confirmkan! Sampai je kat rumah terus pickup along, adik & mak g shoping baju  untuk berphotogedik! Hihi.. malangnye walaupun sale sampai 70% masih x jumpe pulak baju yang betul-betul berkenan di hati yet affordable/murah {penting tuh! Hihi..}Bile da suke ade je yang menghalang, xd saiz la, lengan pendek la..hmm..akhirnye pulang ke rumah dengan tangan kosong! Penat!
OTW balik ke rumah ade pasar malam {ditempat saya dipanggil pasar lambak! Mungkin disebabkan cara susunan jualan yang diletakan secara melambak di setiap gerai kot!} so kami pun singgah sebab mak nak cari lauk untuk masak pada sahur pagi esoknya. Punyalah ramai orang sampaikan bile kami sampai, semua tong-tong ikan da kosong, makanan pun da habis! Dahsyat! Huhu..mungkin sebab ramai yang balik ke kampong untuk sambut 1 Ramadhan dengan keluraga kat kampung kot. Pastu ktorang pun pergi la ke pekan untuk misi mencari lauk yang tidak kesampaian tadi. Situasai yang sama. Sesak teruk. Sama je situasi macam nak raye.huhu…nasib baik dapat jugak cari ayam & bahan-lain walaupun terpaksa beratur panjang.alhamdulilah, ade rezeki kami.
Balik je trus mandi solat, makan & rehat. Mata pun da kuyu sebab kepenatan. Tapi hati xtenang lagi sebab xd baju untuk berfotogedik esok! Akhirnya along ofer untuk pinjam baju die. Ana terpaksa redha je la..xd harapan nak dapat baju baru..huhu.. pastu janji dengan incik tunang untuk pakai baju kaler dark blue. Tapi incik tunang kate die xd baju kaler dark blue, hitam ade la..hmm.. badan da penat, so ana redha j la suh die pakai baju kaler hitam. Terus tido tanpa sempat testing baju along pun. Penat sangat! Fuhhhhh…
Esok pagi bangun sahur pastu sambung tdo. Bangun solat subuh sambung tido lagi. Penat sangat. Pastu leher sakit, tersalah bantal. Adoiiii… dalam kul 730 pagi incik tunang kate die da gerak! Alamak! Ana x siap lagi, baru bangun {walaupun niat hati nak sambung tido sebab rase penat lagi..lagipun appointment kami pukul 10pagi.} terpaksa la jugak gagahkan mata ni sebab baju x iron lagi, props x lengkap lagi! Bile tengok balik props tu rase macam nak menangis pun ade…huhu.. rase macam cincai je..pastu buat jugak pagi-pagi buta tu. Pagi tu jugak la baru nak print. Malam tadi xsempat nak print sebab mata da berat sangat. Badan pun da letih. Xsempat nak bergayut pun dengan incik tunang macam selalu.huhu.. pastu kepala beku dengan idea! Aduhai…. Memang terrible sangat rase. Xlame lagi incik tunang da nak sampai tapi ana masih belum bersiap lagi. Dok menghadap laptop & printer. Mandi pun x! haiyoooooooooo…
Last-last ana wat SAVE THE DATE for both sides & “taken by her & reserved by him”. Sebenarnye , “taken by her & reserved by him” ini ana ambil dari  satu blog b2b iaitu cik intan yg gojes {ni} . ana ternampak header die yang tulis “taken by her & reserved by him”. cute giler! ting! idea! gunakan jadi props. nasib baik cik intan ni baik hati sb die bg kebenaran utk ana guna tagline die wapun terlewat mintak permission. tq cik intan!
So kat bawah ni antara pic yang kami dapat dari OP, AminurRasyid. Dun worry sebab beliau sangat professional & xlokek untuk aja kite pose {macam ana yang keras macam batu ni, huhu..} memang sangat seronok wat photo shoot ni. Beliau jugak xhalang kite untuk gunakan idea kite sendiri. Memang seronok sangat! Nah, ini lah buktinya…

*lupe nak letak watermark


cak, ba!


xmuat payung.saye gemok.


will you marry me?
yes!! i do!!
{nampak sgt la kegatalan di situ!}
*tips:
kpd b2b yang buat props sendiri macam ana, make sure font sila buat kaler hitam untuk pastikan boleh bace bile kat dalam pic. this is my bad =( tp i still loikeeeee..=)


LO+VE


santai


single but not available, okeh!
*pinjam tagline cik intan jap!


eksited!


terlebih eksited!!


horayyyyy!
nak kawen! hihi..

suwitt la konon


pic yg ana paling suka mase berfotogedik!


.:L:O:V:E:.


ape tengok-tengok??tau la saye pendek..hurmm..


romantik la sangat! hihi...
*tunang saye suke buat saye blushing! auwwwww...

TOTAL DAMAGE: RM 50
-WHITESTUDIO : RM 50
-PAKAIAN : FREE
- PROPS : DIY 


* ARphotostream ade promosi baru! {sini}
Promosi Whitestudio
-8July-10 Oktober 2012
-20-30 minit
-PERCUMA 11R+frame
-jumlah gambar : lebih dari 200-400 (kalo yang suke posing!)
-Lokasi: ARked Tangkak, Bersebelahan Perhentian Bas dan Teksi Tangkak.

psst: kalo ade b2b yang nak promosi RM50 tu, cal @ hubungi Aminur Rasyid untuk confirmkan tarikh. pastu cakap kat die, awak kawan kite. i'allah masih boleh dapat pakej RM50 tu, shoot and burn sahaja.



xoxo

Semoga cinta ini diredhai dan berkekalan hingga ke syurga, Amin.

10 comments:

  1. murah.memang berminat.
    whitestudio nie dekat mana yer

    ReplyDelete
  2. kat arked tangkak dear, sebelah bus stand tangkak.

    ReplyDelete
  3. aah, murah kan? jom grab whitestudio ni cepat!! =)


    *ana juz share je, xd ape2 kepentingan pun.

    ReplyDelete
  4. wah bestnye..murah lak tu :)
    comey2 semuanye ;)

    ReplyDelete
  5. ya allah.. berbaloinya ana... adeh! nak ketangkak jauh la pula. Dulu masa study kat segamat boleh la. hehehe :)

    Nice sangat your pre weds :)) Suka

    ReplyDelete
  6. cik bie: alhamdulilah..rezeki. kalo ade nak ke Muar boleh la singgah kat tangkak skali dear.
    tq dear!

    ReplyDelete
  7. nak prop yg taken and reserved to ley watkan x? hee. nk tulisan mcmtu gak...

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...