Thursday, July 5, 2012

Doorgift / Hadiah Pintu

salam b2b and all readers!

seroiusly majlis tinggal 3 bulan je lagi tapi doorgift masih belum setel. mmg slow sgt progress untuk doorgift ni. lagipun doorgift ana sangat mememingkan kepala. kenapa? sebab ana perlu sediakan doorgift untuk beberapa jenis tetamu. biasanya b2b akan sediakan doorgift utk VIP & tetamu biasa saje kan? ana pulak perlu sediakan untuk:

1. doogift untuk rombongan lelaki semasa nikah (100pcs)
2. doorgift untuk keluarga & kawan-kawan & kumpulan rewang (500pcs)
3. doogift untuk tetamu (2000pcs)
4. doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin (100pcs)

basically, mak bagi idea untuk bagi bahulu untuk semua tetamu, samada bahulu cermai ataupun bahulu pecah lapan. ana setuju & masih dalam proses survey untuk dapat quot yang best & sedap! almaklumlah..bajet! huhu..

so far ana masih tgh survey & fikir idea untuk bagi doorgift ape yang sesuai untuk diberikan. overall ni ape yang ana terfikir.

1. Doorgift Nikah > hanya untuk rombongan lelaki. ana nak bagi something yang menunjukkan kesucian perkahwinan yang berlandaskan agama, InsyaAllah. cthnye, Yasin booklet, Surah-surah pilihan ataupun tasbih. konsepnye lite. maknenye ana xnak bagi doorgift yang heavy sebab nak bagi mase resepsi. 
Yang ana terfikir: Yasin + Tasbih + kerepek

2. Doorgift untuk keluarga & kawan-kawan & kumpulan rewang > yang ni kire doorgift untuk VIP la. seroiusly memang xtaw nak bagi ape selain dari bahulu dan air. telur pun okey jugak. heavy sikit pun xpe. ape doorgift yang sesuai tetapi affordable untuk diberikan kepada tetamu VIP ni ye?
Yang ana terfikir : Bahulu + Air + ? + ? {Help me please!}

3. Doogift untuk tetamu > yang ni confirm dah nak bagi bahulu & air. tu je yang terfikir setakat ni. simple je untuk tetamu tapi best. 
Yang ana terfikir: bahulu + Air + ?

4. Doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin > yang ni da 50% done. ok, ade sebab ana wat doorgift untuk rombongan lelaki & doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin. pihak lelaki sahaja akan dapat doorgift semasa majlis pernikahan kami, insyaAllah. so bile malam berinai / bacaan yasin, pihak perempuan pulak ana bagi sedikit buah tangan sebagai ytanda penghargaan. baru lah adil untuk kedua-dua pihak sebab dua-dua telah membantu kami dalam perjalanan menuju bahagia ini {chewah!}.
Yang ana terfikir: Yasin {done!} + Air + Kerepek

kalau b2b semua ade idea yang nak share, boleh la comment kat bawah. seriously ana tengah fenin sebab xtaw nak bagi ape sebagai doorgift. kalo ade suggestions dari mane-mane vendor boleh lah bagitau ye..


xoxo: Ana yang nak kawin! hihih...

No comments:

Post a Comment

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...