Thursday, July 5, 2012

DIY: Yasin Cover & Doa Pengantin

salam b2b and all the readers!

sekarang ni ana da boleh tersenyum sikit sebab ade sedikit progress dari segi doorgift ana seperti yang post sebelum ni {post ini}. sepanjang ana kat jb x balik kampung ni, ana da siapkan 100 pcs Yasin booklet yang telah siap di decoratekan. kire half DIY boleh? hihih.. ana dapat idea dari banyak b2b blog dan mantan b2b juga dari vendor2 yang hasilkan product-product yang sangat kiut-miut.memandangkan banyak yang ana perlu sediakan untuk doorgift ni, so perkara penting disini adalah JIMAT! hihi..so solution nye adalah DIY! kali ni ana taklah DIY sepenuhnya. ana beli 100 pcs Yasin booklet dari Mydin. saiz sederhana yang sesuai dibaca oleh orang tua-tua dimana tulisannya jenis besar-besar. orang tua-tua memang suka sebab senang nak baca! hehe.. 

ok, first step, ana balut dulu Yasin booklet tu. kalo macam aizu die balut pakai kain. maknenye die wat sampul untuk Yasin booklet tu. tapi memandangkan takde mesin jahit kat rumah sewa ana ni plus mak ana x sihat, xsampai hati nak suruh mak buatkan, so ana balut je Yasin booklet tu macam sampul buku biasa. ana beli sampul hadiah yang ana beli kat kedai borong alat tulis muar yang ditunjukkan oleh b2b . ana beli 50pcs pembalut hadiah tu dimana harganya jatuh kepada rm0.50 satu. kertas berkualiti. corak pun cantik. ni contoh-contoh dari vendor kalo x silap ana. {lupe link sebab da lame save}


credit to owner

credit to owner

second step, ana wat cover untuk muka depan. simple je design ana. yang penting ade name pengantin. hehe.. so secara rasmi nye ana reveal majlis pernikahan kami. 12.10.12 (Jumaat). hehe.. doakan ye. cover ni ana wat sesuai dengan tema majlis ana seperti post sebelum ni {yang ni} simple je! =) 


third step, ana letak pulak doa buat pengantin kat page pertama sebelah dalam Yasin booklet tu. Siap! Gambar? sory, x transfer lagi dalam lappy..huhu..



sape-sape yang nak doa yasin yang ini atau selain yang ni, sila tinggalkan email ye. 
ana bagi template skali. FOC! =p
xoxo

39 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. mcm menarik je..ana ade template yassin tu skali x??nk jg...

    rahmah2287@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. so creative of you ana! nak buat jugaklah (kalo ada masa huhu)

    yuyu pun nak template, boleh tak?... ;)

    yuyuhakussoaziz@gmail.com

    ReplyDelete
  4. yasin cover? idea yg menarik tu ana.. x sabar nak tengok. Ana jgn lupa review ya nanti :))

    ReplyDelete
  5. mau jgk ana. email me doa tu ye. yatiey086@yahoo.co.uk
    TQ

    ReplyDelete
  6. boleh xana bagi dekat saya contoh yang ana dah buat

    edurahanum@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Kak ana y supports others, email utk sy sekali ye.:-)
    tiffanydayu_88@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  8. salam..
    nk jugak boleh x? hehe
    anyway..creative sgt..
    email.. nadiasamsudin99@yahoo.com..tq!!!

    ReplyDelete
  9. salam..

    wow menarik la..nk try wat jugak la..jimat duit..pening kepala nk pk pasal doorgift nih kn..plus ngan quantity sket..harga mak aiii mahal xingat..nk jugak yer ana..thanks sesgt..

    naidahussain@gmail.com

    ReplyDelete
  10. salam .. bole emalkan pada missyaniabdullah@yahoo.com..terima kasih ana

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah akhirnya ada idea untuk majlis saya nanti..
    mitak tolong nk jugak doa ngn template tu.. heee... cmne nak dptkan template tag tu.. cantik ahhh... ni email: eydakarmilah@gmail.com

    p/s: moga cinta dan kebahagiaan seimbang terus ke syurga... amin

    ReplyDelete
  12. ieya_zaraniya@yahoo.com
    thank sis..n slamt pgntin baru..:)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum boleh sy minta template? terima kasih ziela.ma@gmail.com

    ReplyDelete
  14. nak jugak template..tengah pening ni nak cari contoh utk design sendiri buku yasin utk doorgift...heheh/..and doa pengantin juga..

    thank awak..

    nur.elyani@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. salam leh x emailkan sy template...n doa pengntin tu...

    tq

    kasdina_pai@yahoo.bom

    ReplyDelete
  16. salam perkenalan;-).leh x emailkan sy template n doa pengntin tu jgak...

    tqvm,dear...

    nurfaraza_farhanz@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. salam..bleh tlg emelkan template dan doa pengantin?...terima kasih..
    lilysyatirah@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Salam,boleh emailkan template doa dan muka depan tu? thanks. estli82@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. salam sis. boleh email doa tu x? TQQQQQQQ :)
    noomad7@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. salam sis..boleh email pada sy template dan doa tu??
    hawaadam6862@gmail.com

    ReplyDelete
  21. as salam , sy nak template dan doa yasin tue yer..tenkiu ana
    firmamaa@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. assalmualaikum. sy tgh wt preparation majlis sy on this upcoming month. boleh x kalau sy nk jgk template and doa yasin tu. Thanks a lot sis mwahhh! email sy, shafanis_shairi@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum nak template doa yassin tu boleh?thanks
    nur_ainfatini@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. Assalam, minta jasa baik emel kan kepada saya juga di farizajaafar@hotmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  25. salam sis. kalau x keberatan boleh x saya nak templete and doa yassin. tq sis nie email saya waniezulkafli@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum emel kan kepada saya juga di eny_baizura43@yahoo.co.uk terima kasih

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum.
    Sis,blh email ke saya juga.siti2407@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum, sis sy nk jgk mieja_omey@yahoo.com

    ReplyDelete
  29. Salam sis...nak juga.
    pincess.izarika@gmail.com

    ReplyDelete

  30. Salam sis, nak softcopy boleh? Nak diy jugak... Thank you so much.
    cikblacky@gmail.com

    ReplyDelete
  31. salam sis

    boleh tlg emailkan kt sy

    nursyafiqahsalamat@yahoo.com

    thank you

    ReplyDelete
  32. salam sis

    boleh tlg emailkan kt sy

    nursyafiqahsalamat@yahoo.com

    thank you

    ReplyDelete
  33. salam sis..mtk email jugak kpd sy..tq
    ct.suhaila90@gmail.com

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...