Monday, July 30, 2012

SIXUCA PHOTOGRAPHY PROMOTION

1 comment:
salam b2b and silent readers!

da lame xupdate blog...huhu.. tadi bukak FB pastu terjumpe satu page OP ni SIXUCA WEDDING PHOTOGRAPHY. mule-mule ingatkan die ni cina sebab name nye pelik, macam orang cina.. huhu.. pada bride-to-be yang tengah mencari fotografer tu, boleh la tengok-tengok fb SIXUCA WEDDING PHOTOGRAPHY ni.. harga pun affordable..



ini creative director a.k.a photographer.. poyo je! hihi...

 kepada b2b KL, boleh la tengok-tengok page dorang ni..
valid until dec 2012 ye kawan-kawan! so tempah la sekarang =)


xoxo
will be back to review DIY pre-wedding's props soon! =)

Thursday, July 26, 2012

REVIEW: Pre-Wedding (Whitestudio Photoshoot)

10 comments:


Salam b2b and silent readers!

Alhamdulillah. kite masih dipanjangkan usia untuk berpuasa lagi. so korang berbuka ape? ana masak simple-simple je. =) 
konsep puasa tahun ini adalah JIMAT! Hihihi..

Ok, minggu lepas ana da wat pre wedding yang murah berbaloi-baloi seperti yang telah ana nyatakan dalam entri {ini}. Hari Jumaat hari tu, pas habis kerja ana terus drive balik dari JB ke Muar. Ana dah booking untuk wat whitestudio tu hari Khamis. Aminur Rasyid a.k.a owner ARphotostream pun da kate ok untuk wat Photostat eh! Photoshoot pada 21 Julai (Sabtu) selepas beberapa kali ditangguhkan sebab die ade job pada setiap hujung minggu. Tapi mase bulan puasa ni setiap sabtu & ahad die free taw. Tapi kne cal dulu untuk confirmkan! Sampai je kat rumah terus pickup along, adik & mak g shoping baju  untuk berphotogedik! Hihi.. malangnye walaupun sale sampai 70% masih x jumpe pulak baju yang betul-betul berkenan di hati yet affordable/murah {penting tuh! Hihi..}Bile da suke ade je yang menghalang, xd saiz la, lengan pendek la..hmm..akhirnye pulang ke rumah dengan tangan kosong! Penat!
OTW balik ke rumah ade pasar malam {ditempat saya dipanggil pasar lambak! Mungkin disebabkan cara susunan jualan yang diletakan secara melambak di setiap gerai kot!} so kami pun singgah sebab mak nak cari lauk untuk masak pada sahur pagi esoknya. Punyalah ramai orang sampaikan bile kami sampai, semua tong-tong ikan da kosong, makanan pun da habis! Dahsyat! Huhu..mungkin sebab ramai yang balik ke kampong untuk sambut 1 Ramadhan dengan keluraga kat kampung kot. Pastu ktorang pun pergi la ke pekan untuk misi mencari lauk yang tidak kesampaian tadi. Situasai yang sama. Sesak teruk. Sama je situasi macam nak raye.huhu…nasib baik dapat jugak cari ayam & bahan-lain walaupun terpaksa beratur panjang.alhamdulilah, ade rezeki kami.
Balik je trus mandi solat, makan & rehat. Mata pun da kuyu sebab kepenatan. Tapi hati xtenang lagi sebab xd baju untuk berfotogedik esok! Akhirnya along ofer untuk pinjam baju die. Ana terpaksa redha je la..xd harapan nak dapat baju baru..huhu.. pastu janji dengan incik tunang untuk pakai baju kaler dark blue. Tapi incik tunang kate die xd baju kaler dark blue, hitam ade la..hmm.. badan da penat, so ana redha j la suh die pakai baju kaler hitam. Terus tido tanpa sempat testing baju along pun. Penat sangat! Fuhhhhh…
Esok pagi bangun sahur pastu sambung tdo. Bangun solat subuh sambung tido lagi. Penat sangat. Pastu leher sakit, tersalah bantal. Adoiiii… dalam kul 730 pagi incik tunang kate die da gerak! Alamak! Ana x siap lagi, baru bangun {walaupun niat hati nak sambung tido sebab rase penat lagi..lagipun appointment kami pukul 10pagi.} terpaksa la jugak gagahkan mata ni sebab baju x iron lagi, props x lengkap lagi! Bile tengok balik props tu rase macam nak menangis pun ade…huhu.. rase macam cincai je..pastu buat jugak pagi-pagi buta tu. Pagi tu jugak la baru nak print. Malam tadi xsempat nak print sebab mata da berat sangat. Badan pun da letih. Xsempat nak bergayut pun dengan incik tunang macam selalu.huhu.. pastu kepala beku dengan idea! Aduhai…. Memang terrible sangat rase. Xlame lagi incik tunang da nak sampai tapi ana masih belum bersiap lagi. Dok menghadap laptop & printer. Mandi pun x! haiyoooooooooo…
Last-last ana wat SAVE THE DATE for both sides & “taken by her & reserved by him”. Sebenarnye , “taken by her & reserved by him” ini ana ambil dari  satu blog b2b iaitu cik intan yg gojes {ni} . ana ternampak header die yang tulis “taken by her & reserved by him”. cute giler! ting! idea! gunakan jadi props. nasib baik cik intan ni baik hati sb die bg kebenaran utk ana guna tagline die wapun terlewat mintak permission. tq cik intan!
So kat bawah ni antara pic yang kami dapat dari OP, AminurRasyid. Dun worry sebab beliau sangat professional & xlokek untuk aja kite pose {macam ana yang keras macam batu ni, huhu..} memang sangat seronok wat photo shoot ni. Beliau jugak xhalang kite untuk gunakan idea kite sendiri. Memang seronok sangat! Nah, ini lah buktinya…

*lupe nak letak watermark


cak, ba!


xmuat payung.saye gemok.


will you marry me?
yes!! i do!!
{nampak sgt la kegatalan di situ!}
*tips:
kpd b2b yang buat props sendiri macam ana, make sure font sila buat kaler hitam untuk pastikan boleh bace bile kat dalam pic. this is my bad =( tp i still loikeeeee..=)


LO+VE


santai


single but not available, okeh!
*pinjam tagline cik intan jap!


eksited!


terlebih eksited!!


horayyyyy!
nak kawen! hihi..

suwitt la konon


pic yg ana paling suka mase berfotogedik!


.:L:O:V:E:.


ape tengok-tengok??tau la saye pendek..hurmm..


romantik la sangat! hihi...
*tunang saye suke buat saye blushing! auwwwww...

TOTAL DAMAGE: RM 50
-WHITESTUDIO : RM 50
-PAKAIAN : FREE
- PROPS : DIY 


* ARphotostream ade promosi baru! {sini}
Promosi Whitestudio
-8July-10 Oktober 2012
-20-30 minit
-PERCUMA 11R+frame
-jumlah gambar : lebih dari 200-400 (kalo yang suke posing!)
-Lokasi: ARked Tangkak, Bersebelahan Perhentian Bas dan Teksi Tangkak.

psst: kalo ade b2b yang nak promosi RM50 tu, cal @ hubungi Aminur Rasyid untuk confirmkan tarikh. pastu cakap kat die, awak kawan kite. i'allah masih boleh dapat pakej RM50 tu, shoot and burn sahaja.



xoxo

Semoga cinta ini diredhai dan berkekalan hingga ke syurga, Amin.

Saturday, July 21, 2012

TEASER: PRE-WEDDING WHITESTUDIO PHOTOSHOOT

6 comments:



xoxo

Pre Wedding White Studio RM 50!

No comments:
salam b2b and silent readers!

short update. hari ni cuti & 1 Ramadhan! Jom ikut ana pergi buat pre-wedding kat whitestudio {ini}! hehe... Jom!

xoxo

Wednesday, July 18, 2012

Minyak Yue Yi teman setia

4 comments:
salam b2b dan silent readers!

maaf da lama tak update blog. tak tahu kenapa kenapa kebelakangan ni asyik sakit kepala je bile waktu malam. pastu hari ni pulak ditambah dengan kembung perut {bertambah kembang la perutku yang buncit ni}. rasa macam mata ni x boleh nak bukak langsung. ini pun gagahkan diri je taip sambil picit-picit kepala. minyak yue yi teman setiaku ketika ini. incik tunang da pesan awal-awal sapu perut dengan minyak yue yi sebab ana ni sensitif sangat. rase diri da cukup kuat da, tapi lembik rupenye aku ni...
update terkini:

  1. nak hantar final draf peta kad kahwin - belum scan.
  2. balik kampung & buat Whitestudio RM 50 - tengah tunggu reply dari ARphotostream
  3. letak duit penanggah kat corsage rewang - x sentuh lagi. cume larat nak survey idea & design je. xlarat sungguh nak buat sekarang ni.
  4. diy veil - sekerat jalan je. xlarat nak siapkan sekarang ni. tunggu da ok baru sambung balik.
  5. balik kampung nak survey bridal lain - motif: sedara kawin haritu dapat pakej yang murah & grand. sangat penting untuk buat comparison. pagi tadi ade mesej kat fb dengan sorg MUA kat melaka. die amik caj untuk make up nikah dan sanding RM 1200. rase nak gugur bulu hidung bile dapat quot tadi. RM 600 untuk nikah & RM 600 untuk sanding..huhu..harapan je la. ~(T_T)~
badan da rase seram sejuk ni. see u ol's next entry ok. good nite!


xoxo 
budak kecik sakit perut.

incik tunang : budak kecik yang sakit perut kena guna minyak Yue Yi..
ana :  habis baby ni budak kecik la??
incik tunang : memang pun. mula-mula kenal dulu ingatkan baby ni matang & serius. rupe-rupenye kebudak-budakan. sebab tu b panggil baby!
* sila muntah! 

Wednesday, July 11, 2012

Whitestudio RM 50

11 comments:
salam b2b and readers!

haa.. sape belum ambil pre-wedding? saye!! hehe...nak wat pre- wedding yang murah, pic yang cantik-cantik oleh photog yang femes dan terkenal x?? RM 50 je! x caye?
tengok ni..

i'am gedik's {cute!}

nampak x? RM 50 aje! murah dan berbaloi-baloi! tidak terhad kepada pre-wedding sahaja. boleh buat white studio untuk ape-ape event skali pun, family potrait, graduation, or else. ini adalah photog feveret ana. huhu.. apekan daya xdapat nak hire as OP. xpela, asalkan boleh wat pre-wed pun da cukup. patutnye ana plan wat white studio pada 07/07/12 (sabtu) tapi terpaksa dicancelkan sebab dorang da ade job mase tu mase ana nk wat appoinment..takpe, incik tunang kate kite wat bile-bile free pun xpe, mase bulan puase pun boleh jugak..yeay! seriously memang ana admire dengan hasil kerja mereka. sebab tu nak merasa jugak air tangan dorg. tibe-tibe ade pulak offer whitestudio ni! memang suka hati betul! hihi..

b2b Cik Fara Dilla kite pun hire die taw!

jom kite kenal sape photog yang bebakat besar ni.

Photographer : AMINUR RASYID
Emel             : arphotostream@gmail.com 

  • No telefon     : 0133759442 
  •                       0137165366 (Mobile)
  • Office Hour   : Mon - Thu    9.00 am - 1.00 pm
  •                                         2.00 pm - 5.00 pm
  •                       Fri              9.00 am - 12.30 pm
  •                                         2.30 pm - 5.00 pm
Perkhidmatan : Fotografi, Videografi, Fotografi Studio, Printing, Editing, Album Custom,  
                       Photobook, Kursus Fotografi & Olahan Grafik.
Facebook       : ARphotostream

Blog              : AR STUDIOS

  • Alamat           : No.28
                          Aked Bandar Tangkak
                          84900, Tangkak, Johor

untuk lihat koleksi photo beliau sila klik {sini}


JOM SERBU!

xoxo
ana yang nak berfotogediks!

Tuesday, July 10, 2012

Cincin Lelaki - Hukumnya & Hunting!

2 comments:

salam b2b & all readers!

last week ana & tunang spend weekends same-same setelah sebulan x jumpe! {gedik!} haha... so, misi kitorang mesti la tertumpu pada hal-hal persiapan perkahwinan, bukannye bersukaria..huhu..misi ktorang kali ni adalah CINCIN LELAKI! pas sesi survey-survey beberapa bulan lepas, so bulan ni kami trus grab je cincin yang telah ditemui. incik tunang ni senang je, xyah nak survey banyak tempat sangat. bile da berkenan, harga pon ok, trus grab je, xmacam ana. mesti akan survey lagi tempat lain lagi untuk dapatkan harga paling best! cerewet kan? huhu... seriously sangat suke dengan design cincin incik tunang. actually ana yang pilih! hahahahaha... incik tunang kate pilih yang mane ana suke, pastu die akan decide nak amik yang mana satu dari pilihan ana tu. senang kan? huhu..tunang die je ni yang banyak cekadak! hehehe...

incik tunang x ske suasa sebab macam orang tua. pastu nak pakai white gold x boleh kan? pastu ana try wat research untuk cincin lelaki ni. ade banyak jenis. suasa, white gold,  platinum, silver & stainless steel. ade lagi x?

Hukum

Cincin Suasa
sumber: Myibrah

SOALAN:
Assalamualaikum Ustaz. Apa hukum org lelaki memakai cincin suasa? Ada pendapat mengatakan haram. minta penjelasan dari ustaz.
JAWAPAN:
Waalaikumussalam. Apa yang saya ketahui hukum memakai cincin suasa bagi orang lelaki adalah haram kerana ia diperbuat daripada emas yang bercampur dengan logam lain. Samalah seperti haramnya lelaki memakai emas putih seklipun emas putih itu bukan 100% diperbuat daripada emas.
Kata Imam Nawawi dalam kitab Syarah Muslim yg bermaksud:
“Emas itu adalah haram atas lelaki memakainya samdaa emasnya sedikit atau banyak.”
Syeikh Abd Qadir Al-Mandili menyebut dalam fatwanya :
“Dan adalah suasa itu haramlah bagi kaum lelaki memakainya.”
Cincin Perak / Silver
Sumber: Serambi Dakwah

Lelaki tidak dilarang memakai cincin Perak kerana Nabi pernah memakainya. Anas ra, berkata :-

لما أراد النبي صلى الله عليه وسلم أن يكتب إلى الروم قيل له إنهم لا يقرءون كتابا إلا أن يكون مختوما فاتخذ خاتما من فضة فكأني أنظر إلى بياضه في يده ونقش فيه محمد رسول الله
“Tatkala Nabi ingin menulis surat kepada orang Rom. beliau telah diberitahu bahawa mereka tidak akan membaca mana-mana surat melainkan ada chop keatasnya, maka baginda pun mengambil cincin peraknya, Ia bagaikan seperti aku melihat sesuatu yang berkilat di tangannya, dan diukir dengan perkataan Muhammad Rasulullah” [Hadith Riwayat Bukhari #5537, Muslim #2029].

Menurut Ibn Taimiyah ra. :-

أما خاتم الفضة فيباح باتفاق اللأئمة فإنه قد صح عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه اتخذ خاتما من فضة ، وأن أصحابه اتخذوا خواتيم ، بخلاف خاتم الذهب فإنها حرام باتفاق الأئمة الأربعة ؛
“Bagi cincin Perak, adalah dibenarkan menurut sepakat Imam-Imam, kerana sesungguhnya ia sahih datang dari riwayat bahawa Nabi memiliki cincin Perak, dan sesungguhnya para sahabatnya juga memakai cincin. Ini berbeza dengan Emas, yang diharamkan oleh sepakat Imam-Imam yang empat”[Majmu' Fataawa 25/63-65].

KESIMPULANNYA {UNTUK LELAKI}

  1. EMAS - HARAM
  2. WHITE GOLD / EMAS PUTIH - HARAM
  3. SUASA - HARAM SEBAB ADA CAMPURAN EMAS
  4. PLATINUM - HALAL
  5. SILVER / PERAK - SUNAH
"Halal bagi lelaki memakai platinum dan haram baginya untuk memakai emas putih. Bagaimanapun yang terpilih tetap perak (Silver) bagi orang lelaki, kerana ia adalah sunnah Nabi SAW jua."


cincin yang kami pilih adalah silver. kebetulan pulak! hihi..da beli baru buat research..haha.. nasib baik betul. tapi incik tunang memang xmau cincin suasa sebab macam orang tua, rupa-rupanya haram hukumnye. nasib baik x beli. =) platinum pulak confirm la xmampu kot. ade makan megi nanti pas kawin! hihi.. lebih baik ikut sunah kan? so, pilih lah perak @ silver! =)

so ni contoh-contoh design yang menyerupai cincin incik tunang saye. simple but nice! hampir sama macam husband kak kina punye! x sangka pulak..huhu.. taste kite sama agaknye! xcaye, tengok ni {cincin husband kak kina}




RG8255
sumber: seputeh chenta



seriously memang puas hati dengan harga, design & kualiti. kami beli kat muar je. kat kedai silver yang dalam Wetex Parade, Muar. lupe pulak name kedainye. nanti ana update ye!

xoxo
ana yang nak gedik nak kawin! hihi..

Thursday, July 5, 2012

DIY: Yasin Cover & Doa Pengantin

38 comments:
salam b2b and all the readers!

sekarang ni ana da boleh tersenyum sikit sebab ade sedikit progress dari segi doorgift ana seperti yang post sebelum ni {post ini}. sepanjang ana kat jb x balik kampung ni, ana da siapkan 100 pcs Yasin booklet yang telah siap di decoratekan. kire half DIY boleh? hihih.. ana dapat idea dari banyak b2b blog dan mantan b2b juga dari vendor2 yang hasilkan product-product yang sangat kiut-miut.memandangkan banyak yang ana perlu sediakan untuk doorgift ni, so perkara penting disini adalah JIMAT! hihi..so solution nye adalah DIY! kali ni ana taklah DIY sepenuhnya. ana beli 100 pcs Yasin booklet dari Mydin. saiz sederhana yang sesuai dibaca oleh orang tua-tua dimana tulisannya jenis besar-besar. orang tua-tua memang suka sebab senang nak baca! hehe.. 

ok, first step, ana balut dulu Yasin booklet tu. kalo macam aizu die balut pakai kain. maknenye die wat sampul untuk Yasin booklet tu. tapi memandangkan takde mesin jahit kat rumah sewa ana ni plus mak ana x sihat, xsampai hati nak suruh mak buatkan, so ana balut je Yasin booklet tu macam sampul buku biasa. ana beli sampul hadiah yang ana beli kat kedai borong alat tulis muar yang ditunjukkan oleh b2b . ana beli 50pcs pembalut hadiah tu dimana harganya jatuh kepada rm0.50 satu. kertas berkualiti. corak pun cantik. ni contoh-contoh dari vendor kalo x silap ana. {lupe link sebab da lame save}


credit to owner

credit to owner

second step, ana wat cover untuk muka depan. simple je design ana. yang penting ade name pengantin. hehe.. so secara rasmi nye ana reveal majlis pernikahan kami. 12.10.12 (Jumaat). hehe.. doakan ye. cover ni ana wat sesuai dengan tema majlis ana seperti post sebelum ni {yang ni} simple je! =) 


third step, ana letak pulak doa buat pengantin kat page pertama sebelah dalam Yasin booklet tu. Siap! Gambar? sory, x transfer lagi dalam lappy..huhu..



sape-sape yang nak doa yasin yang ini atau selain yang ni, sila tinggalkan email ye. 
ana bagi template skali. FOC! =p
xoxo

Doorgift / Hadiah Pintu

No comments:
salam b2b and all readers!

seroiusly majlis tinggal 3 bulan je lagi tapi doorgift masih belum setel. mmg slow sgt progress untuk doorgift ni. lagipun doorgift ana sangat mememingkan kepala. kenapa? sebab ana perlu sediakan doorgift untuk beberapa jenis tetamu. biasanya b2b akan sediakan doorgift utk VIP & tetamu biasa saje kan? ana pulak perlu sediakan untuk:

1. doogift untuk rombongan lelaki semasa nikah (100pcs)
2. doorgift untuk keluarga & kawan-kawan & kumpulan rewang (500pcs)
3. doogift untuk tetamu (2000pcs)
4. doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin (100pcs)

basically, mak bagi idea untuk bagi bahulu untuk semua tetamu, samada bahulu cermai ataupun bahulu pecah lapan. ana setuju & masih dalam proses survey untuk dapat quot yang best & sedap! almaklumlah..bajet! huhu..

so far ana masih tgh survey & fikir idea untuk bagi doorgift ape yang sesuai untuk diberikan. overall ni ape yang ana terfikir.

1. Doorgift Nikah > hanya untuk rombongan lelaki. ana nak bagi something yang menunjukkan kesucian perkahwinan yang berlandaskan agama, InsyaAllah. cthnye, Yasin booklet, Surah-surah pilihan ataupun tasbih. konsepnye lite. maknenye ana xnak bagi doorgift yang heavy sebab nak bagi mase resepsi. 
Yang ana terfikir: Yasin + Tasbih + kerepek

2. Doorgift untuk keluarga & kawan-kawan & kumpulan rewang > yang ni kire doorgift untuk VIP la. seroiusly memang xtaw nak bagi ape selain dari bahulu dan air. telur pun okey jugak. heavy sikit pun xpe. ape doorgift yang sesuai tetapi affordable untuk diberikan kepada tetamu VIP ni ye?
Yang ana terfikir : Bahulu + Air + ? + ? {Help me please!}

3. Doogift untuk tetamu > yang ni confirm dah nak bagi bahulu & air. tu je yang terfikir setakat ni. simple je untuk tetamu tapi best. 
Yang ana terfikir: bahulu + Air + ?

4. Doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin > yang ni da 50% done. ok, ade sebab ana wat doorgift untuk rombongan lelaki & doorgift utntuk malam berinai/bacaaan yasin. pihak lelaki sahaja akan dapat doorgift semasa majlis pernikahan kami, insyaAllah. so bile malam berinai / bacaan yasin, pihak perempuan pulak ana bagi sedikit buah tangan sebagai ytanda penghargaan. baru lah adil untuk kedua-dua pihak sebab dua-dua telah membantu kami dalam perjalanan menuju bahagia ini {chewah!}.
Yang ana terfikir: Yasin {done!} + Air + Kerepek

kalau b2b semua ade idea yang nak share, boleh la comment kat bawah. seriously ana tengah fenin sebab xtaw nak bagi ape sebagai doorgift. kalo ade suggestions dari mane-mane vendor boleh lah bagitau ye..


xoxo: Ana yang nak kawin! hihih...

Wednesday, July 4, 2012

Honeymoon / Sugarmoon

4 comments:
salam b2b and all the readers!

psttttttt.....b2b semua ade masukkan perkara HONEYMOON dalam checklist masing-masing? hehe.. ana ade! 
{gediknye ko ana!}

sebenarnye ana and incik tunang plan nak gi honeymoon yang dekat-dekat je setelah semua cadangan ana direject oleh incik tunang! huhuhuhu...

1. mula-mula ana cadangkan gi Cameron Highlands je sebab da ade kawan kat situ. senang nak booked ape-ape nanti..
> di reject sebab jauh sangat, malas nak drive. kalo drive pun jalan bengkang-bengkok.
>> xpelah sebab ana da banyak kali pergi.

2. Fraser Hills, ala-ala Cameron Highlands jugak
> di reject sebab reason yang sama. jauh, malas nak drive. 
>> teringin nak pergi..view cantik.. hurmmmm..

3. Incik tunang nak pergi Langkawi tapi xnak drive. nak wat style backpack!
> ana reject! kate honeymooon, xkan la nak wat style backpack. kalo mase bujang-bujang boleh la...uwaa...nak relax-relax je..xnak penat-penat. nak naik flight pulak, kne booked tiket awal-awal mase ade promotion. tapi promotion flight ni jarang update so xnak amik risiko.
>> xdapat pergi pun xpe sebab nak relax-relaxkan diri je bila sugar moon ni!

4. Desaru
> ana da pernah pergi 2 3 kali. accomodation dan makanan memang best! ana bagi 5 bintang. incik tunang pun setuju sebab dekat, apartment die pun bes. incik tunang pun suke jugak bile ana bagi incik tunang tengok phamplet resort tu. memang cantik. macam kat fairyland pun ade.
>> ana ok je sebab memang puas hati kat resort tu! so sekarang ni tinggal confirmkan date & booking je. yang bestnye ktorg dapat best price! hihi..kenapa? sebab kawan saye keje kat sana! suka! suka!



{mmmm... nak reveal x location resort honeymoon ek??}
mood: resort ni feel ala-ala princess gitew!

Tuesday, July 3, 2012

Kad Kahwin Poskad

6 comments:
salam b2b and all the readers!

kad kawin ana dah tempah seawal bulan 4 hari tu. 6 bulan lebih awal. awal kan? memang kami buat persiapan perkahwinan sedikit demi sedikit sejak dari sebelum bertunang lagi {gelojoh!haha..} reason: memudahkan kami sebab kami saling berjauhan disamping mengelakkan terover bajet. almaklumlah, kami pengantin bajet je..huhu..

Mula-mula nak dijadikan cerita sebenarnye kami saje je nak survey kad kawin masa tu. tapi  bile survey-survey harga tu, kami dapat harga yang murah sangat!!!

kami amik 1000 pcs utk bride side and 1000 pcs utk groom side. so total 2000 pcs. 
saiz A5 / separuh A4. bentuk poskad.simple je..cube teka kami dapat harga berapa?


RM 600 plus 2 FREE bunting.
maknenye 30 sen/pcs with envelope.

Spesifikasi Kad:
Jenis KadArtcard 260gsm (kertas tebal)
KemasanUV (permukaan berkilat)
CetakanFull Colour-Depan belakang
SampulSampul putih 100gsm (PERCUMA)

harga tu termasuk dengan envelope. kalo x termasuk envelope lebih murah. maknenye RM300 for each side plus 2 FREE bunting. alhamdulillah.. daripada juz nak survey-survey je trus order and bayar deposit. yang bestnye akak tu kate tak pe kalo tempah awal-awal. kalo nak tukar design pun boleh sebab tempoh panjang lagi. yippie!!! hehe.. memang murah rezeki..alhamdulillah.. untuk service & layanan, ana bagi 4 out of 5 star 1 star lagi tunggu bile da dapat kad nanti..hehhe..

ni contoh-contoh kad kawin jenis poskad:







cantikkan kad-kad ni? 
kad ana yang mane? hehe.. 
tunggggggguuuuuuu...

so, ana tempah kad di:

Insaf Mekar Resources
Lot A-31, Baazar Melaka Sentral,
Jalan Tun Razak,
75450 Peringgit, Melaka.

Email:
serikreatif@gmail.com

Hubungi:
019-2208470
017-2438470

kepada yang berminat untuk kad kawin jenis poskad, ana suggest kan dealova kad kahwin (maaf xdapat nak letak link sebab bile ana letak, die kate malware detect.xtaw kenapa...) kad - kad dorang memang cun & kiut! harga pun reasonable..

contohnye macam kat bawah ni.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...