Saturday, June 16, 2012

FOR GROOM: PEMAKAIAN TANJAK & BROOCH YANG BETUL


credit to google

tip pemakaian tanjak. mungkin ramai yang tidak peka atau tidak tahu {macam ana} tentang pemakaian tanjak dengan betul. mungkin kadang-kadang mak/pak andam pun tak peka dengan pemakaina tanjak. pas jalan-jalan kat google tadi, ana baru jumpe tips ni. seriously memang first time taw. selama ni xtaw pun betul @ salah tatacara pemakaian tanjak oleh pengantin lelaki. huhu.. so, ni summary yang ana dapat.
  1. pakai tanjak dengan lurus, bukannye mendongak. bukannye terdongak.
  2. bahagian paling tinggi / bucu tanjak sebaris dengan telinga bukannya di atas dahi 
  3. brooch perlu berada ditengah-tengah sebaris dengan hidung
sumber: Ajeeb Rasli

cekidout!!!

1 comment:

  1. wahh.. new info. Thanks ana.! akan dipraktikkan nanti. hehe! :)

    Bie suka sangat tanjak helang menyongsong angin :)

    ReplyDelete

Tempat perantin comey berborak kat sini taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...