Tuesday, February 28, 2012

TODAY IS MY BIRTHDAY

1 comment:
alhamdullilah..
Allah beri ana bernafas lagi hingga ke hari ni.
thank you Allah. 
thank you my lovely family yg nyanyi lagu hepi birthday tru hp..
luv u all..
[sedihnyex blk kg..huhu..]
tq my darling fiancee for the doa. 
semoga dipermudahkan urusan kite utk menjadi suami isteri..

Sunday, February 12, 2012

REVIEW My E-Day Part 5 The Moments

5 comments:










My Future Mother in Law sgt funny, sempoi & byk bercakap..heheh..
ley wat geng la! i'allah..hehhee..
ms tgh pakaikan gelang kami siap berbual2 sb FMIL xnampak nk masukkn kancing lubang pada gelang. huhu..sempoi habis!

doakan pertunangan kami dirahmati dan diberkati serta berkekalan hingga ke jinjang pelamin. bile da sampai pelamin tukar doa pulak, hingga ke akhir hayat! ye x?? heheheh...

Friday, February 10, 2012

REVIEW My E-Day Part 4 Sesi tengok-tengok.. Hahaha..

2 comments:
kalo kt kg ana, bile ade majlis pertunangan atau perkahwinan, mesti ada melibatkan barang kemas. akan ade sesi tengok2 barang kemas & hantaran. kalo boleh mmg kne letak surat/resit barang kemas. ok, rasionalnye, xnk ade kes barang kemas yg diberi tu barang kemas curi @ ape2 shj. mungkin pelik pd org lain. tp perkara ni da biasa di tempat kami. melainkanlah barrang kemas warisan dari keluarga. pihak lelaki tu akan terangkan. adat ni ade kebaikannya jugak. cthnye org yg tgk tu jadi saksi ape yg pihak lelaki bg pd pihak perempuan dan sebaliknya.

sesi tengok-tengok. ade resit kat bawah tu.

mule2 pak imam sbg wakil pihak perempuan tengok dulu..


saye kurang pasti nape pak imam saye macam tu..hihi...

abah saya tersayang

tengok lagi
 pas kat yg lain sbg saksi 

tengok-tengok
sedara2 saye yg dah tengok.

mood: adat ade kebaikannya

Thursday, February 9, 2012

REVIEW My E-DAY Part 3

1 comment:

bismillahirahmannirahim....
jom makan! hehe...



ni lauk yang family ana & sedara-mara masak utk majlis hari tu.

tema: 
kampung style!
menu: 
nasi putih
ayam goreng
daging masak kicap
pisang masak lemak
sambal goreng
sambal belacan
ulam-ulaman
air:
air anggur
dessert: 
bubur pulut hitam
buah pisang.







alhamdulillah. sume puji makanan sedap. tq to pakngah, sedara & paling penting mak & abah yg da bersusah payah masak.

mood: kenyang walaupun x makan! hehehehe~

Sunday, February 5, 2012

REVIEW: My E-Day Part 2 Mini Dais

No comments:
2 jenis material: kain jersey & langsir tebal
kali ni ana nk review mini dais yg ana wt untuk majlis pertunangan ana hari tu. konsep ana simple and nice.yg penting dapat save bajet. kebetulan ms ni ade dpt bonus sikit. alhamdulillah.. so ana bli kain ni kat tangkak je.. kain jersey 10m and langsir yg tebal tu 4m. 
ana pakai kaler krim utk kain jersey & kaler magenta gelap utk langsir yg lebih tebal.

my mini dais
ini hasil mini dais yg ana da wt dengan abntuan abah yg ttolong panjat nk psg pelamin ni.huhu..tq abah! k.ya pun tolong hias mini dais ni dgn letak bunga kat atas tu. siap amik tangga nk panjat lg. adikku mmg supergirl! hehe..

flower stand
flower stand ana simple! kalo korg nampak ana pakai kerusi plastik kaler merah tu je (stool). sb pd ana xberbaloi nk beli. just guna apa yg ana & wrap je gune kain jersey yg lebih td. next time kain tu ley pakai lg utk mende2 lain. bunga ni pulak beli kt mydin mitc. rm 1.90 sejambak. 1 pasu ade 10 jambak.so rm 19 x 2 pasu = rm38 pasni ley pakai balik utk mjlis reception nti. pasu da sedia ada kt rumah. xpenah pakai lg. heheh..

kerusi: tempat kejadian
kerusi ni tempat kejadian berlaku..hahah...
pakai je ape yg ade. xd la nk berhabis bagai. bunga kat kiri dgn kanan pakai cushion yg kt dalam kete je. hehe..nsb baik sesuai.

during my e-day
semasa kejadian. perasaan: puas hati! hehe..
alhamdulillah~

semasa kejadian
FMIL tgh pakaikan gelang tanda. 


moral of the story: i'm someone's fiancee
mood: happy & alhamdulillah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...